360 graden feedback

De 360 graden feedback-methode is een krachtig instrument die de ontwikkeling van je medewerker faciliteert. De feedback die het oplevert geeft antwoord op de vraag wat goed gaat en wat nog verder ontwikkeld mag worden. Zo biedt het 360 graden feedback rapport de medewerker een concrete basis om de persoonlijke ontwikkeling op te pakken. Doelgericht en efficient. 

Groot voordeel van de 360 graden feedback-tooling is dat het eenzijdige beeld van enkel de leidinggevende over het functioneren van de medewerker wordt doorbroken. Er ontstaat een veelzijdig en objectief beeld van de talenten en de verbeterpunten. Informatie over het functioneren van de medewerker krijg je van de medewerker zelf, van zijn/haar collega’s, managers en anderen die rechtstreeks met hem/haar samenwerken. Je kunt zelfs leveranciers en klanten bij de methode van feedback betrekken.

Individueel resultaat
Inzet van de 360 graden feedback methode geeft van iedere medewerker een reëel & objectief beeld van de vaardigheden en het gedrag dat hij/zij laat zien. Het geeft echt antwoord op de vraag hoe doet de medewerker het nu? Waar gaat het goed en welke competenties mogen verder ontwikkeld worden? Het legt een basis voor een functioneringsgesprek, ontwikkeltraject enz. 

Team & organisatie resultaten
Regelmatige inzet biedt je de mogelijkheid om de individuele ontwikkeling te monitoren en bij te sturen. Brede inzet binnen het gehele team levert je tevens de mogelijkheid tot het maken van een teamanalyse en organisatiescan. Dan weet je precies welke specialisaties, kennis en vaardigheden je in huis hebt en wat de medewerkers zelf nog kunnen ontwikkelen. Hiermee geeft antwoord op de vraag waar jij focus mag aanbrengen voor bijvoorbeeld nieuwe aanname, aansturing en begeleiding.


Onderwerpen

  • Uitslag van eigen beoordeling op maximaal 10 competenties
  • Uitslag van beoordeling feedbackgevers op deze competenties
  • Analyse van over- onderschatting op deze competenties

Hoe werkt het?

Na het bestellen van het product geeft u in het informatieformulier aan wie de feedbackvrager is (incl. mailadres) en welke competenties je onderzocht wilt hebben. Je kunt maximaal 10 competenties aanvinken. De medewerker ontvangt vervolgens binnen 2 werkdagen inloggegevens voor het 360 graden feedback portal. Vandaar uit kan hij/zij de feedbackgevers opgeven en indelen in de feedbackgroepen. Via het portal kan de medewerker zelf de uitnodigingen versturen. De medewerker zelf kan verder het gehele proces zelf volgen en begeleiden.

Zodra de laatste feedbackgever de vragenlijst heeft ingevuld wordt het rapport automatisch gegenereerd en kan de medewerker zijn/haar rapportage downloaden op het portaal.

Afname boven 20 stuks
Bij afname boven 20 stuks is het proces nagenoeg gelijk aan die bij individuele afname, met meer mogelijkheden voor de feedbackvragers om het proces in eigen hand te nemen. Zo kan bijvoorbeeld ingesteld worden dat zij zelf ook de eigen competenties kunnen kiezen.

Structurele afname
De 360 graden feedback structureel inzetten of binnen jouw gehele organisatie? Dan is het mogelijk ome en eigen beheeraccount te ontvangen. Wij nemen je graag mee in de mogelijkheden.

De 360 graden feedbacktool inzetten? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel met een van onze adviseurs: 038 - 45 33 925.
Social media

Contactgegevens

  • NewHR b.v.
  • Dijkzichtweg 9
  • 8028 PC  Zwolle
  •  
  • Tel: 038-45 33 925
  • KvK: 05 07 58 94
© 2022 DilemmaManager B.V.  |  Disclaimer  |  Privacyverklaring  |  Algemene Voorwaarden