registreren
 

OSB Talentenscans

De OSB Talentenscan is in het leven geroepen om een bijdrage te leveren tot het op de juiste plek krijgen van medewerkers. Zodat medewerkers met hun talenten een grotere bijdrage kunnen leveren aan de kwaliteit van het werk. Maar ook mentaal en fysiek gezonder zijn, waarmee ziekteverzuim, verstoorde relaties met collega’s en klanten en zelfs uitval voorkomen kan worden.
De scans worden op de volgende niveaus aangeboden: 

OSB is begonnen met de OSB Talentenscan specifiek gericht op (aankomend) direct leidinggevenden (objectleiders). In deze Talentenscan worden talenten tevens afgezet tegen de specifieke competenties van deze functie.
 
De andere OSB Talentenscans richten zich meer op algemene talenten, kwaliteiten, valkuilen en ontwikkelpunten en dienen als een sterkte- en zwakte analyse om te komen tot de juiste ontwikkeling en het juiste loopbaanpad.

Alle testen worden aangeboden in het Nederlands. Om rekening te houden met mogelijke taalbarrières, zijn de Talentenscans voor uitvoerend personeel ook op NT2* taalniveau beschikbaar (voor diegene waarvoor Nederlands de tweede taal is).

*NT2 betekent dat men de Nederlandse taal als tweede taal beheerst. Dit veronderstelt dat men zich verstaanbaar kan maken met de standaardcommunicatie en Nederlands in de basis kan lezen en begrijpen, oftewel een minimale beheersing van de Nederlandse taal heeft.

Capaciteitentest
Naast de Talentenscans bestaat er ook de mogelijk om capaciteitentesten aan te vragen. Een capaciteitentest toetst het werk- en denkniveau van een kandidaat. De capaciteitentesten zijn beschikbaar op VMBO, MBO en HBO niveau.

NB. De capaciteitentest is al standaard verwerkt in de talentenscan voor direct leidinggevenden.

Hieronder staan de scans benoemd op de beschikbare niveaus. Wanneer u de scans aanklikt, kunt u meer informatie vinden over de inhoud van de desbetreffende scan en voor wie hij bedoelt is. Hierin zijn tevens voorbeeld rapportages opgenomen van hoe de uitslag van een scan eruit komt te zien.

Wilt u direct een scan aanvragen volg dan onderstaande stappen.

OSB Capaciteitentest

Op welk werk- en denkniveau functioneert mijn medewerker? Kan hij of zij een nieuwe opleiding aan qua denkniveau? Heeft hij of zij meer in zijn mars?OSB Talentenscan voor direct leidinggevenden

Welke voormannen/-vrouwen hebben de potentie om door te groeien naar de functie van (ambulant) objectleider? Zitten mijn huidige objectleiders wel op de goede plek en wat zijn ontwikkelmogelijkheden?
Wat zijn de kwaliteiten, beperkingen en ontwikkelmogelijkheden van mijn uitvoerende medewerkers en wat betekent dat voor andere functies?OSB Talentenscan voor middenkader

Ik heb een medewerker die graag wat anders wil, bijvoorbeeld een financiële functie, is dit wat voor hem/haar? Wat kan ik als P&O / HR adviseur nog ontwikkelen richting mijn toekomst? Ik zit nu in een financiële functie, is dit wel wat voor mij? Hoe kan ik mijn rol als rayonmanager nog effectiever oppakken?OSB Talentenscan voor hoger kader

Waar sta ik nu in mijn huidige functie als MT-lid? Hoe geef ik als manager optimaal leiding? Wat zijn zaken waar ik me als directielid nog meer in kan ontwikkelen?